Üzleti filozófiánk

Cégünk nem pusztán hardvert vagy szoftvert szállít, hanem informatikai problémákhoz, feladatokhoz, szolgáltatásokhoz nyújt komplex megoldásokat.

Bővebben

Mentsünk-e adatot otthon?

Az egyszerű problémából nagyon könnyen lehet bonyolult probléma, sőt végső esetben akár visszafordíthatatlan kár is. Ezt igen könnyen elérheti, ha a rendellenesség észlelését követően önerőből próbálja megoldani a helyzetet, latba vetve a rendelkezésére álló csodaszereket – az Internetről letöltött mindentudó varázsprogramtól a szomszéd fiáig, aki "nagyon ért a számítógéphez".

Előfordulhat, hogy ezek a csodaszerek valóban megoldást hoznak. A baj azonban az, hogy vannak olyan problémák, amelyek esetén nemhogy szoftverekkel piszkálni, de még bekapcsolni sem lenne szabad az adattárolót. Azt viszont többnyire csak szakember tudja eldönteni, hogy az adott esetben vajon ez-e a helyzet, avagy nem.

Vannak persze bizonyos jelek, amelyek alapján mindenki azonnal tudhatja, hogy sajnos nincs mese, irány egy profi (!) adatmentő cég. Ilyen jel például, ha a winchesterből szokatlan, furcsa hangok jönnek, vagy ha hallható, hogy nem pörög fel a motorja, és így tovább.

A digitális eszközök terjedésével egy újabb veszélyforrás ütötte fel a fejét, ami a magánfelhasználókat is fokozottan érinti.

A memóriakártyán lévő adatok elveszítésének számos oka lehet, a fizikai sérülésektől a hibás fényképezőgép / telefon-szoftveren át az erős mágneses terek károsító hatásáig, vagy a véletlen letörlésig.

Az elmondottak alapján nyilván már sejthető, hogy a különböző típusú problémák orvoslása különböző megoldásokat, technológiákat igényel. Ennek megfelelően az adatmentés bonyolultsága, idő- és erőforrás-szükséglete- és mindezeknek megfelelően az ára is -meglehetősen széles sávban mozog.

ADATMENTÉS ADATHORDOZÓRÓL
0 GB - 4 GB
7.600 Ft
ADATMENTÉS ADATHORDOZÓRÓL
4 GB - 10 GB
12.500 Ft 
ADATMENTÉS ADATHORDOZÓRÓL
10 GB - 100 GB
16.900 Ft
 ADATMENTÉS ADATHORDOZÓRÓL
100 GB - 500 GB
21.900 Ft
ADATMENTÉS ADATHORDOZÓRÓL
500 GB -tól
29.000 Ft -tól...
help-keyboard

Winchester formázása, és partíció létrehozása után van még lehetőség adatot visszaállítani?

Igen. Ha a felület nem íródott felül akkor NTFS fájlrendszer esetén 100%, FAT esetén 50-80% az esély.

Le nem mentett, elszállt word-dokumentumot hogy lehet a számítógépen megtalálni?

A Word helyreállítási funkciója segítségével a legutóbb megnyitott állomány munkamásolata rekonstruálható. Ha ez nem segít, a ~WRD*.TMP állományok között lehetséges, hogy megleljük az elszállt dokumentum ideiglenesen mentett verzióját.

Mi a hosszútávú adattárolás legbiztonságosabb módszere, ill. adathordozója?

Nincs biztonságos és hosszútávú adattárolás. A hosszútávú (több év illetve évtized) adattárolás mindenképpen állandó felügyeletet, időnkénti beavatkozást (új adathordozóra való átmásolást) igényel. Van tudományosan kidolgozott módszer az optimális adattárolás meghatározására. Ez figyelembe veszi a tárolandó adat mennyiségét, értékét, minőségét, hozzáférési sűrűséget, biztonsági feltételeket, törvényeket és egyéb a tárolásnál lényeges tényezőket és erre meghatároz egy megfelelő eljárást. Tehát a hosszútávú adattárolás mindig egyedi megoldást igényel.

Az eredeti adathordozón kapom vissza az adataimat?

Nem, hanem – választhatóan – másik adathordozón, például: CD, DVD, külső merevlemez*. A sérült adathordozót – lehetőség szerint – eredeti állapotában őrizzük meg, és kívánságra vissza is adjuk.

* az adathordozó árát a fenti árak nem tartalmazzák!

IT Hírek a világból