Üzleti filozófiánk

Cégünk nem pusztán hardvert vagy szoftvert szállít, hanem informatikai problémákhoz, feladatokhoz, szolgáltatásokhoz nyújt komplex megoldásokat.

Bővebben

Nagyot szólhat: tényleg megcsinálják a jövő mobilját

A modulokból összerakható telefonok eddigi legnagyobb problémája az volt, hogy sosem állt megfelelő erő és tőke mögöttük. Most fog: moduláris mobil készítését jelentette be a Motorola.

Képzelje csak el, hogy ha valami tönkremegy vagy egyszerűen csak elavul telefonján, nem kell egy teljesen új mobilt venni, elég csak az adott egységet lecserélni: például sima képernyőről HD kijelzőre, 5 megapixeles kameráról 12 megapixelesre satöbbi. Az ötlet remek, az elmúlt években többen is elkezdtek foglalkozni vele, de kellő erő/tőke hiányában rendre belebuktak a megvalósításba vagy már a koncepcióba. A szálak azonban már két éve egy helyen futnak össze.

block motorola 1

A moduláris mobillal legutóbb próbálkozó Modu 2011-ben tönkrement, szabadalmait pedig a Google vásárolta fel. Az a Google, amelyik aztán 2012-ben megvette a Motorolát, így saját mobilgyártója van. A felvásárlásnak a sok veszteségtermelés ellenére most mégis úgy tűnik, hogy van értelme, és nagyot szólhat az eredmény. Arról a Motoroláról beszélünk ugyanis, melynek képviselői ma bejelentették az Ara névre hallgató projektet. A cég szoros együttműködésben dolgozik a nemrég hasonló tervekkel előállt Phonebloks tervezőivel.

block motorola 2

A Motorola azt ígéri: pár hónapon belül megkezdik a modulfejlesztők nyílt toborzását, merthogy a modulokat nem Google-ék fejlesztik majd, hanem a megfelelő szabályokat betartva bárki csinálhat majd modult a készülékekhez.

Forrás: www.hvg.hu