Üzleti filozófiánk

Cégünk nem pusztán hardvert vagy szoftvert szállít, hanem informatikai problémákhoz, feladatokhoz, szolgáltatásokhoz nyújt komplex megoldásokat.

Bővebben

Olcsó számítógép, ami elfér a zsebében?

A Microsoft új PC-je akkora, mint egy pendrive, előtelepített Windowszal érkezik, ráadásul még olcsó is.

Pendrive méretű számítógépet dob piacra a Microsoft és az iBall. A két cég eszköze, az iBall Splendo alig nagyobb, mint egy öngyújtó, de komplett Windows 8.1 operációs rendszerrel érkezik, és a rajta található HDMI kimenet segítségével bármely tévére vagy monitorra ráköthetjük.

iball splendo
Az iBall Splendo alig nagyobb, mint egy pendrive

Bővebben...

Eljött a Mobilgeddon: több millió honlapot nem találunk

Frissítették a Google kereső algoritmusát, így mostantól mobiltelefonon más sorrendbe listázza majd a keresési eredményeket. Az Origo megfelelt az új követelményeknek, hát az Ön honlapja?

A mai napon lépett érvénybe a Google rendszerében az az algoritmusfrissítés, amely teljesen megváltoztatja a mobilról látható keresési eredmények sorrendjét. Ennek a lépésnek köszönhetően a keresőmotor mostantól a mobilbarát oldalakat részesíti előnyben, legalábbis ha okostelefonról indítunk keresést.

mobilegeddon smartphone

A cég már két hónappal ezelőtt bejelentette, hogy a mobilbarát oldalak felé tervez nyitni, mivel az online forgalom 60 százalékot mobileszközökről bonyolítjuk, és így hagytak elég időt a honlapok tulajdonosainak igazodni a követelményekhez.

Bővebben...

Telefonálj Forintokért percenként

Vágjunk is a közepébe, ez nem a "klasszikus telefonálás" lesz erre tessék felkészülni!

voipMost a VOIP telefonálásról, amivel gyakorlatilag a nulla közelébe szoríthatod a telefonszámládat. Azonban ehhez átkell vennünk a technikai tudnivalókat, ezért leírom pontról-pontra a lehető legegyszerűbben és átfogóbban, hogyan tudsz te is átállni az internetes telefonálásra. Igyekszem megválaszolni a felmerülő kérdéseidet is. Így mindnyájan jobban járunk. :)

Miről is van szó?

Nem csak vezetékes vagy mobiltelefonon tudsz valakit felhívni, hanem interneten keresztül is, internetes hangátvitellel, ezt hívják VOIP-nak, azaz Voice Over Internet Protocol-nak.

Bővebben...

Biztosan felrakja majd a Windows 10-et

Az első évben ingyen lehet majd átállni rá, lecserélik benne az Internet Explorert és felismeri majd a beszédet. A Windows 10-nek minden esélye megvan arra, hogy jó legyen, sokan ki fogják próbálni.

Merész változtatásokkal próbálja kiköszörülni a Microsoft azt a csorbát, amit a Windows 8 ejtett a hírnevén -  derült ki a cég redmondi központjában zajló, interneten élőben közvetített bemutatón, ahol a fejlesztés alatt álló Windows 10 már elkészült újdonságait mutatták be. Még egy hologramszemüveggel is előrukkolt a szoftveróriás.

A Google Glass helyett itt a hologramszemüveg

Míg a Google épp nyugdíjazza okosszemüvegét, a Microsoft most tervez egy hasonlót kiadni. A HoloLens hologramszemüveg ugyan még csak prototípusként létezik, de a színpadon már élesben működött, és a cég szerint a Windows 10 megjelenése tájékán el is fog készülni.

microsoft-holo-studio-windows-103

Ilyesmi felületet lát az ember hologramszemüvegben

Bővebben...

Virtuális pénzbe menekülnek a vagyonok

Mi az a Bitcoin? Miért ér most ilyen sokat? Tényleg bezuhant? Kik jártak jól vele? Érdemes még beszállni? Ki áll mögötte? Tényleg feltörhetetlen és teljesen anonim? Csak drogosok használják? A hekkerek pénzéből lassan a befektetők új játékszere lesz. Bár a jövője egyelőre megjósolhatatlan, lehet, hogy egy új gazdaság születését látjuk éppen.

Kellemetlen meglepetés érte a ciprusi bankbetéteseket az elmúlt hetekben, amikor kiderült, hogy pénzük sehol sincs biztonságban, és a bankok korlátozhatják a pénzükhöz való hozzáférést. Erre a problémára az egyik megoldás a bitcoin lehet, ami egy teljesen névtelen, kormányok befolyásától mentes, kibocsátók nélküli digitális pénznem.

bitcoin 1

Bővebben...

Szuper ebook olvasót mutatott be az Amazon

A könyvek szerelmeseinek készíti az Amazon az új Kindle-t, amelynek kijelzője nagyon magas felbontású, olyan rajta olvasni, mint igazi nyomtatott elődjén.

Amazon-Kindle-voyageNehéz nem beleszeretni az Amazon legújabb csúcskategóriás könyvolvasójába. A Kindle Voyage október 21-én jelenik meg, az előrendelés pedig ma elkezdődött. Az Amazon német felülete alapján 189 euróba, átszámítva mintegy hatvanezer forintba fog kerülni a wifivel ellátott verzió, míg 3G-támogatással 249 euróba, vagyis nyolcvanezer forintba - vagyis kicsit emelték csak árát a Paperwhite-hoz viszonyítva. A remek árért cserébe pedig egy remek készüléket kap az ember.

Bővebben...

Új legális funkciót kap a Bittorrent

Személyes fájlmásoló megoldást építettek a fájlcserélő hálózatokból ismert Bittorrent technológiára. A szoftver felülete még egy kicsit fapados, viszont akárhány gépen képes rendet tartani.

A Bittorrent Sync ugyanazon az elven működik, mint a fájlcseréléshez használt szoftverek, ám arra való, hogy a felhasználók egyszerűen küldjenek egymásnak fájlokat. A telepítés majdnem olyan egyszerű, mint a Dropboxhoz hasonló felhőszolgáltatásoknál. Az egyetlen különbséget az jelenti, hogy az első induláskor a szinkronizálni kínált könyvtárnál egy titkos kulcsot is generálnunk kell, illetve ha rendelkezünk már egy másik gépen generált ilyennel, akkor itt azt megadhatjuk. A különböző kulcsok teszik lehetővé, hogy több gépre letöltsük ugyanazt a könyvtárat. A hálózaton zajló titkos adatforgalomba elvileg nem lehet betekintést nyerni a kulcsok nélkül, illetve azok hiányában más nem töltheti le a fájljainkat.

bittor sync

Bővebben...

A Dropbox a kémek játszótere

Edward Snowden, az amerikai kémbotrány kirobbantója szerint nagy hiba, ha valaki a Dropbox nevű online tárhelyet választja az adatai tárolására, mert az „a magántitok ellensége”. A korábban a kémszervezetnek dolgozó férfi szerint egyértelmű jele ennek például az is, hogy a Dropbox 2014 áprilisában a korábbi amerikai külügyminisztert, Condoleezza Rice-t is az igazgatótanács tagjának választotta.

dropbox hacked

Bővebben...